Ціна на газ

680

Понад 80 відсотків. Міський голова прозвітував про готовність до опалювального сезону. Теплопостачальні підприємства продовжують оновлювати мережі. Та те, що дійсно турбує владу – ціна на газ. Її складова у тарифі – 88 відсотків. І хоча міста на виконкомах самі затверджують тарифи – остаточні цифри диктує вартість палива на ринку. Як здешевити газ та яким буде цьогорічний опалювальний сезон для споживачів?

5 тисяч метрів заміни комунікацій теплопостачальними підприємствами. Ще півтори тисяч метрів труб комунальники зроблять до першого вересня. Про темпи готовності до опалювального сезону на брифінгу розповів міський голова.

Якщо з технічної сторони проблем не виникає, то те що дійсно ставить у незручне становище комунальні підприємства – це ціна на газ. Навчальні заклади, що розташовані у сільській місцевості, не мають централізованого теплопостачання. Вони обговорювали на тендері ціну блакитного палива у 18 тисяч гривень за 1000 кубометрів.

Як варіант, ініціатива міської ради Хмельницького  – звернення до державного акціонерного товариства «Укргазвидобування». Саме воно займається видобутком українського газу та його реалізацією. Уже з націнкою в кінцевому розрахунку теплопостачальні підприємства отримують паливо за ціною 7583 за 1000 кубів для підігріву води для населення. Місто готове купувати його без посередників. І тоді буде значна економія коштів, каже міський голова.

У разі відмови міська рада готова подавати позов до господарського суду. Підтримку щодо такої інціативи Хмельницький отримав і серед інших міст.

Про відповідь державного підприємства стане відомо згодом. Міська рада пообіцяла поінформувати журналістів про рішення «Укргазвидобування». Якщо воно буде позитивним – про підвищення тарифів на теплопостачання у Хмельницькому мова не йтиметься.

" " " "