ЦІНА ОКУНЯ

482

Перший мороз вигнав затятих рибалок на кригу. Бажання впіймати хвоста часто затьмарює здоровий глузд. Лід на Південному Бузі в межах Хмельницького не перевищує 5 -ти сантиметрів. Тоді як для відносної безпеки він має бути щонайменше 7 сантиметрів.

З берегу рятувальники закликають рибалок до обачності. Виходити на лід нашій знімальній групі не радять. Він ще занадто тонкий. Хмельничанам роздають правила поведінки, що рятують життя.

Відчайдухи на тонкий лід не зважають. По першій кризі розраховують на гарний кльов. Але часто ціна одніє рибини дорівнює життю. В Україні від початку календарної зими жертвами тонкої криги стала 31 людина.

Навесні цього року на Південному Бузі рятувальники вже виймали з води двох відчайдух. Тоді чоловіки перебували під чарами оковитої. Крига і алкоголь речі не сумісні – наголошують рятувальники.

Рибалкам радять уникати підозрілих місць на кризі і не збиратися групами на невеликій площі. З собою не завадить мати мотузку.

В області понад дві тисячі водойм. Не всі вони знаходяться в людних місцях. Тож перед тим як ступити на кригу варто декілька разів подумати, – наголошують рятувальники.  Особливо, про небезпеку варто розповідати дітям.

" " " "