Ціни на пальне продовжують падати

3144

Пальне іде на спад. Після обвалу цін на світових ринках нафта здешевшала у ціні. А 20 квітня американська сировина і взагалі стала від’ємною у вартості. Після запровадження карантинних заходів попит на пальне знизився у всьому світі. Ринок нафтопродуктів в Україні  на це відреагував  не так стрімко. Хоча водії відзначають – заправити авто стало дещо дешевше.

Ринок нафтопродуктів  теж відчуває наслідки карантину. Під час торгів 20 квітня американська нафта почала стрімко дешевшати та навіть опустилась до нуля. Згодом сировина і взагалі стала від’ємною у ціні. Хоча незначне здешевлення пального на автозаправках почали фіксувати ще у березні. Саме 6 числа Росія та Організація країн експортерів нафти не змогли продовжити угоду про скорочення  видобутку.

На хмельницьких заправках – не надто людно. Частина з відвідувачів просто заїжджають на каву, адже довгих поїздок у період карантину не планують.  Для декого – ціна, як лотерея, обирають дні, коли бензин дешевшає.

Ми побували на трьох автозаправках міста. Ціни на них різняться. На ОККО літр 95-го коштує 26 гривень, на АВІАСІ– близько 23-х, а от БРМС продає такий бензин за трохи більше ніж 20 гривень. Частина водіїв кажуть,  на українському ринку нафтопродуктів не відчувають таких стрибків цін, як у світі. Компанії не поспішають  скидати вартість палива.

А от пан Василь каже, хоча  і пальне не сильно здешевшало – та оптимістична нотка у такій ситуації є.

 

" " " "