Цьогорічний випуск офіцерів-прикордонників відбувся без присутності рідних

1102

Відпрацювання стройових, тактичних навичок, опанування обраних професійних дисциплін, усе це нині позаду для 260 цьогорічних випускників Національної Академії державної прикордонної служби. Вже за кілька тижнів хлопці та дівчата, котрі отримали офіцерські звання, після чотирьох років навчання заступлять на службу у своїх прикордонних загонах. В Академії, тим часом, чекають на новобранців, кількість яких, до слова, буде більшою, адже зросте державне замовлення.

Ігор Лущан вступив до Академії прикордонної служби 2016-го року. Хлопець, родом з Дніпропетровщини, каже, обирав військовий навчальний заклад в час, коли на Донбасі вже йшли бойові дії – свідомо. Нині він отримав офіцерські погони, і незабаром поїде на перше місце служби – до Харківського прикордонного загону. Тож ділиться спогадами про роки, проведені у Академії імені Богдана Хмельницького.

Цього року первинне офіцерське звання отримали 260 випускників. Проходитимуть службу юнаки та дівчата в усіх прикордонних загонах, за виключенням тих, що розташовані в зоні проведення операції об’єднаних сил. Аби матеріальне забезпечення наших захисників було на гідному рівні, парламентарі працюють над вдосконаленням законодавства.

Головне завдання прикордонників – забезпечити охорону та оборону державного кордону в умовах гібридної війни з Росією. Тожнаступного навчального року у Академії планують збільшити державне замовлення. У 2020-му розподіл на місця служби курсантів-випускників відбувався за новою системою. Кажуть, 87 відсотків молодих офіцерів результатами задоволені.

У Хмельницькому з 2016 року діє програма військово-патріотичного виховання. За словами міського голови Олександра Симчишина, влада постійно підтримує навчальний заклад оновленням матеріально-технічної бази.

Вступивши до Академії прикордонної служби юнаки та дівчата опиняються у вирі військового життя – з першого курсу опановують ази армійського фаху. Протягом навчання вони вивчають основи тактики, медичної та вогневої підготовки у теорії та на практиці. Усе для того, аби вміти гідно реагувати на виклики.

З огляду на карантинні заходи, цьогорічний випуск офіцерів-прикордонників відбувся без присутності рідних, однак багаторічних традицій випускники таки дотрималися.

" " " "