ЦУКРОВА ХВОРОБА

514

Боротьба із цукровою хворобою. 14 листопада у світі згадують людей, які боряться із цукровим діабетом. Ця недуга з’являється зовсім непомітно, та якщо вчасно не розпочати лікування – людину може спіткати найстрашніше. Тож, як виявити та боротися із цукровим діабетом?

Основною ознакою цього захворювання стає підвищення рівня цукру в крові. Нині на цукровий діабет хворіє понад 200 тисяч українців. На Хмельниччині ж, за останні місяці, збільшилась кількість хворих серед дітей. Лікарі це пов’язують із пандемією.

Головне завдання батьків – вчасно виявити недугу та розпочати лікування, кажуть лікарі. Радять звернути увагу на те, скільки дитина вживає рідини. Її надмірне споживання вже є причиною бити на сполох.

За 2021 рік на Хмельниччині з’явилось майже 50 маленьких хворих на цукровий діабет. Про недугу 5-ти річного Данилка батьки дізнались 2 тижні тому. Шок, несприйнятя та відчай спіткали молоду маму. Вона каже,  веселий та рухливий син став млявим, а кількість вживаної рідини стала у тричі більшою. Здавши усі необхідні аналізи, результат показав те, чого так боялись. Взяти ситуацію під контроль допомогли у лікарні. Тут навчили міряти рівень цукру та правильно ставити укол.

Такий життєвонеобхідний інсулін, хворі на цукровий діабет отримують за рахунок обласного бюджету. Значну частину фінансового ресурсу Хмельницька обласна рада виділяє для закладів охорони здоров’я, адже цей напрямок є одним із пріоритетних.

" " " "