ЦВК підрахувала 100% голосів на виборчих округах Хмельниччини

1118

Чотири з семи виборчих округів області взяли мажоритарники від президентської політсили «Слуга народу». Решта кандидатів   – чинні народні депутати, які вже втрете отримали народний мандат довіри.

Чотири з семи виборчих округів області змінили парламентарів. ЦВК вже підрахувала 100 відсотків бюлетенів Хмельниччини. Отож, хмельничани  замість Віталія Діденка з «Команди Симчишина» обрали Миколу Стефанчука з «ЗЕ» команди. «Свободівець» програв «слузі» близько 4,5 тисяч голосів виборців. Цікаво, що чинний нардеп округу і колишній мер Хмельницького Сергій Мельник набрав трохи більше ніж 7% голосів.

А от на сусідньому 188 виборчому окрузі, куди входить частина міста, Хмельницький і Волочиський район, впевнено переміг  чинний народний депутат Сергій Лабазюк. Відрив від найближчої конкурентки – Оксани Бочкарьової – склав 11 тисяч голосів. Майже 50% голосів «за» вже втретє підтвердили народну довіру.

На 189 виборчому окрузі, а це Красиліський, Теофіпольський, Білогірський, Ізяславський райони та місто Нетішин вирували бурхливі пристрасті. У протистоянні зійшлися колишні «конкретні» однопартійці – екс-очільник краю Вадим Лозовий і чинний нардеп Андрій Шинькович. Задля перемоги конкуренти і разом співали…

І світових зірок з концертами возили…

Однак, поміж боротьбою навіть не помітили, як їх обох обійшла Олена Копанчук від «Слуги народу». За діячку проголосувало понад 32 % виборців, що на 10 тисяч голосів більше, аніж за найближчого конкурента – Вадима Лозового. А от Андрій Шинькович в парламентських перегонах отримав «бронзу», тож вдруге у раду не потрапляє.

Схожа картина відбувалася і на 190 окрузі, це Славутський, Шепетівський і Полонський райони. Тут юний кандидат від «Слуги народу» Олексій Жмеренецький витіснив чинного нардепа Романа Мацолу. Конкуренти йшли ніздря в ніздрю. І майже до останнього було не зрозуміло, хто переможе. Однак, зрештою із різницею у 2000 голосів новачок став лідером перегонів.

А от слузі народу Марині Потаповій, кандидатці по 191 округу, це Старокостянтинівський,  Віньковецький, Деражнянський, Летичівський і Старосинявський райони, не вдалося посунути з п’ядестала чинного нардепа Віктора Бондаря. Із мінімальною перевагою у 1200 голосів парламентарій вже утрете заходить у Верховну Раду.

А от на 192 окрузі, сюди входить Дунаєвецький, Ярмолинецький, Городоцький і Чемеровецький райони чинний народний депутат Олександр Герега впевнено закріпився в лідерах вже утретє. За найближчого конкурента від «ЗЕ» Василя Гуменюка   проголосувало на 15 тисяч виборців менше, аніж за «конкретного».

193 округ також змінив парламентаря. З різницею у 3 тисячі голосів «Слуга народу» Ігор Марчук переміг   чинного депутата Володимира Мельниченка.

Таким чином, лише трьох з семи народних Хмельниччини переобрали вже утретє. Щодо багатомандатного округу, то  тут впевнено перемогла президентська політична сила із результатом 47%. Схожа ситуація і на решті території України, а це означає, що разом із мажоритарниками політична партія «Слуга народу» матиме більшість у парламенті – 255 мандатів.

 

 

" " " "