Давидківці під ялинку – як Хмельницька міська рада завершила робочий рік.

741

 Давидківці під ялинку – на останній в році позачергові сесії Хмельницька міська рада одноголосно сказала «так» Давидківцям. Процес приєднання має розпочатися не пізніше ніж від першого кварталу 2020 року. Утім, і депутати, і міський голова не впевнені, що це буде єдине село, яке об’єднають з містом. Бо з наступного року в Україні стартує примусова децентралізація. 

 33 питання за годину і Давидківці «під ялинку». Хмельницька міська рада востаннє у 2019-му голосувала суспільно-важливі для міста питання.

 Обопільно, після короткого обговорення депутатський корпус схвалив майбутній «адміністративно-територіальний шлюб» із Давидківцями. «Старостою» від Хмельницького був секретар міськради Кривак. Посадовець каже, село ще кілька місяців тому першим дало згоду за союз.

 Тим часом місто теж добряче придивлялося до майбутнього сільського «співмешканця». Аби кого в пару брати не хотіли. Кажуть, погодилися, бо Давидківці мають добре «придане».

 Та найбільша перспектива від об’єднання – місто отримає нові території для розширення. Утім, остаточну згоду на злиття має дати Кабмін. Водночас, мер занепокоєний, бо з 2020 року стартує примусова децентралізація, а в новому перспективному плані до Хмельницького мають доєднати щонайменше 17 сіл. Словом, для влади це страшний сон.

 Загалом 36-та позачергова сесія відзначилася неабиякою продуктивністю і одностайністю. За годину депутати ухвали усі 33 питання порядку денного. Серед яких: нова програма поводження з відходами, продовження стипендіальної підтримки для обдарованих дітей, звільнення вже нардепа Сергія Мандзія з виконавчого комітету і 23 земельних питання. Наступного разу обранці планують зібратися не пізніше ніж у лютому 2020-го. 

" " " "