ДЕ ПОДІТИ МИНУЛОРІЧНЕ ТА МАЙБУТНЄ ЗБІЖЖЯ. ПЕРСПЕКТИВИ ТА НАПРАЦЮВАННЯ

241

Намолотили багато, тепер думають, що з ним робити та куди  продати збіжжя. У 2021-му році Україна побила всі рекорди, зібрала найбільший врожай за всі часи незалежності. До слова наша область стала лідером по врожайності зернових. З одного гектара наші аграрії збирали більш як 65-ть центнерів. Проте з початком повномасштабної війни поставки зерна до іноземних країн зупинилися. Наразі аграрії думають, що робити із намолоченим як у 2021-му так із майбутнім врожаєм.

Левова частина експорту зернових йшла морем. Наразі українські порти або ж знаходяться під тимчасовою окупацією або ж замінована акваторія. Проте держава шукає інші шляхи поставок. Експорт вже збільшився в рази в порівнянні із двома минулими місяцями.

Народний депутата України Сергій Лабазюк додає, збільшення поставок добре, але попри війну потрібно збільшувати власне виробництво. Це дозволить посилити економіку та покращити ситуацію із безробіттям.

Інший варіант який також може стати рятівним колом  це нарощення обсягів поголів’я у тваринництві. Цей шлях зменшить кількість наявного зерна і плюс отримання коштів від продажу м’яса.

" " " "