Дефіцит масок – хмельницькі підприємства розпочали випуск засобів індивідуального захисту

2200

Засоби захисту органів дихання – навагу золота. Дефіцит масок та респіраторів у вільному продажі хмельничани відчули ще три тижні тому. Відтоді активізувались і шахраї – підпільно в аптеках почали продавати недоброякісний товар. Проблему намагались вирішити на обласному рівні. Підприємців запросили долучитись до маспошиву.  Чи вистачить на всю область дефіцитного товару ?

Після ажіотажу з нестачею медичних масок,почастішали і випадки спекуляції товару.  В адміністрації кажуть, проблему намагаються вирішити. До пошиття товару запрошують підприємців.  Але для того, аби маски реалізовувались,як медична продукція  – потрібна відповідна сертифікація.

Ще до початку карантину державне підприємство «Новатор» почало виготовляти марлеві нестерильні маски. Задумались над запуском лінії у грудні – з початком епідемії у Китаї. Розповсюджують продукцію  в соціальних закладах та для потреб «Укроборонпрому», до складу якого і входить завод. У майбутньому на «Новаторі» запустять і лінію з дезінфекції пов’язок.

Закупили на підприємстві і дві лінії для виготовлення респіраторів з високим рівнем захисту. Вони дозволяють  відфільтрувати 99 відсотків   бактерій.Потужність майбутнього  автоматизованого виробництва  – 40 респіраторів за хвилину. Складові  товару – клапани уже у процесі виробництва.

Перші партії продукції на заводі виготовлять у травні. Також на підприємстві зріс попит і на виробництво  засобів знезараження повітря.

 

 

" " " "