День донора

855

Врятувати життя. До всесвітнього дня донора у Хмельницькому розгорнули мобільний пункт здачі крові. Таку акцію у центрі міста влаштовують третій рік поспіль. Зробити внесок у вигляді 450 мілілітрів свого біоматеріалу міг зробити кожен охочий. Через погодні умови зранку людей було небагато. Але як кажуть у центрі служби крові, кожен день туди приходить до 50 добровольців. Проте потреба у донорах є завжди.

До Всесвітнього дня донора у центрі міста розгорнули мобільний пункт прийому крові. Кожен охочий до другої години дня міг прийти та здати кров для порятунку чийогось життя. А згодом отримати солодкий чай та печиво. Тим, хто планує це робити лікарі дають рекомендації щодо раціону.

Центр служби крові має запас крові та її компонентів. Однак його постійно потрібно поновлювати.

До ста людей готові прийняти за день у мобільному пункті прийому крові. Загалом, по області є 22 тисячі донорів. Серед них є і почесні, і заслужені.

Людина віком від 18 років уже може бути донором. Перед здачею крові лікар опитує людину на наявність протипоказань. Такими можуть хронічні або недавно перенесені інфекційні хвороби.

 

 

" " " "