День Прапора та День Полонії.

1260

День Прапора та День Полонії. У Хмельницькому відзначили два важливих свята польської діаспори. Навіть далеко від батьківщини вони бережуть національні традиції, мову та ментальність. Останній перепис населення, який відбувався у 2001 році показав, наша область займає друге місце в Україні за кількістю поляків, які тут живуть. Тому у ці дні урочистості та святкування для них набувають важливого значення.

Польські співи та вірші. Так відзначають День прапора та День Полонії у Хмельницькій обласній дитячій бібліотеці. Дмитро Громовий – один із учасників святкування. Вбраний у національний одяг готується до виступу перед друзями та гостями. Для них підготував два вірші, звісно, польською, яку, до речі, вивчає з шести років. Цікавість до культури підкріплена родинними коріннями. Окрім шкільних курсів, намагається вивчати іноземну мову через книги та телебачення.

Свято прапора відзначають вже століттями, а от день поляків, що проживають за межами країни, лише шістнадцятий рік поспіль. Нині, за неофіційними даними, у Хмельницькій області польська діаспора налічує близька тридцяти тисяч людей.

Приєднався до урочистостей і консул Польщі Пшемеслав Шаманьскі. Каже, такі зустрічі вкотре показують любов до польської культурної спадщини. І за тисячі кілометрів від батьківщини, люди, які мають лише далеке коріння, прагнуть вивчати і знати рідну мову.

" " " "