День села Купіль

447

Село із багатовіковою історією, щирими та працьовитими людьми, які проставляють свою малу батьківщину. Вихідними жителі села Купіль Війтовецької громади відзначили день народження. Розділити емоції також приїхали люди із інших населених пунктів.

Свої таланти демонстрували як місцеві колективи, так і запрошені.

Перша згадка про село Купіль датується 1258-м роком. За неважким математичним підрахунком це вже 763-ри роки з часу першої писемної згадки про село.

Минулого року село приєдналося до Війтовецької громади. Тому планів на розбудову є вдосталь.

На всю округу село було знане своїм ринком, який не поступався районним, а подекуди представлена продукція була ширшою. Люди кажуть, для них це не просто населений пункт, яких в Україні є тисячі. Це унікальна місцина із своїми звичаями та традиціями. А ще – з дуже хорошими людьми.

У селі є багато старожилів та чимало подружніх пар, які прожили не одне десятиліття разом. Серед них сім’я Міщуків. Чоловік все життя пропрацював в колгоспі, а дружина у місцевій лікарні.

У минулому році таких свят не було через пандемію. Зараз ситуація спокійна, тому на святкування з’їхалися люди з усього округу. Також на свято завітав народний депутат Сергій Лабазюк. Він привітав усіх присутніх, та вручив молодим сім’ям подарунки Парламентар каже, люди засумували за такими святами.

Також парламентар вручив спортивний інвентар для місцевої школи та грошовий сертифікат на потреби храму.

 

" " " "