Депутат на мільйон – найскромніша декларація «народного» від Хмельниччини

1477

Жив на одну зарплату! Цей вислів добре підходить до декларації одного з провідних політиків «моно-більшості», народного депутата, номера 19-ть  у списку правлячої партії Дениса Монастирського. Офіційно у за 2019-й парламентар заробив 437 тисяч гривень. З них 177тисяч  – це зарплата у Верховній Раді. Решта  – гонорари від «Українського інституту майбутнього» іоплата партійного навчання. Утім, це не єдині надходження в сімейний бюджет.

Лишень на 10 тисяч гривень менше за «народного» заробила дружина – Жанна Монастирська. Її річний дохід – 427 тисяч. Пані – головна спеціалістка в юрвідділі Державного бюро розслідувань України. Цікаво, що до ДБР вона працювала у юрвідділі Хмельницької міської ради, а до правоохоронної структури  влаштувалася одразу після декретної відпустки.  До слова, бюро орган незалежний, однаккандидатів на посаду керівника пропонує комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, головою якого є Денис Монастирський.

У 2019 році родина Монастирських задекларувала 1 мільйон 122 тисячі гривень заощаджень. Гроші зберігають переважно готівкою, на рахунках лишень 220тисяч. Валюти, згідно із електронною звітністю, не мають. Утім, ще два роки тому Монастирські не декларували жодної копійки накопичень. У 2017-му заробили усього 177 тисяч спільних грошей. А вже за рік раптово назбирали понад 1 мільйон гривень, половину з якого  – 520 тисяч  – подарувала мати майбутнього народного депутата.  Власне, тоді ж у родині з’явився другий автомобіль – FordFocus2010 року випуску вартістю 49 тисяч гривень. Хоча на сайтах продажу автівок подібна модель коштує від 6 тисяч доларів.

Щодо нерухомості, то у декларації значиться дві квартири у Хмельницькому і одна у столиці, останню Монастирський винаймає. Ще мають будинок у Масівцях Хмельницького району і дві земельні ділянки на 21 сотку. Кредитів, бізнесу чи предметів розкоші у декларації народного депутата не значиться.

" " " "