Депутати востаннє цього літа зібрались на чергову сесію

465

Депутати востаннє цього літа зібрались на чергову сесію. Для розгляду назбиралось більше 60 питань. Це здебільшого зміни до обласних програм. Також на пленарному засіданні розглянули і хід виконання діючих. До прикладу, розвитку агропромислового розвитку, водного та рибного господарства. На питанні розвитку дитячо-юнацького футболу, а програма розрахована до 2025 року, у залі трохи подискутували.

Ще однією частиною сесійної роботи були депутатські запити. Один із них стосувався затягуванням процесу в оформленні НСЗУ нормативно-правових документів для комунальних неприбуткових підприємств.

Інший проголосований запит стосувався закупівлі на умовах співфінансування шкільного автобуса для Жванецької громади.

Ринок землі – ще одна тема, яку обговорювали на сесії. У залі – і ті,хто підтримує  перетворення чорнозему на товар, і категоричних противників. Однак спекулювати на цьому питанні не варто, кажуть обранці.

Депутати планують унормувати кількість представників в постійних комісіях. Поки ці пропозиції, як і інші зміни до регламенту обласної ради напрацьовують.

Закриття Берездівської школи-інтернату депутати не підтримали. Розгляд цього питання перенесли на вересень. Таким чином, каже голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, подібні заклади хочуть вберегти від нищівної ліквідації. Натомість питання обласні обранці ретельно вивчать.

У підсумку депутати проголосували за зміни до ряду успішних програм, які  уже показали свою дієвість.

Важливим прийнятим зверненням до Верховної ради України, що ініційоване Віолетою Лабазюк, є звернення щодо врегулювання заборгованості водопостачальних та теплопостачальних підприємств.

Голосуванням депутати підтримали ряд кадрових призначень. Зокрема, обласну фірму «Кіновідепрокат» очолить Марина Олійник, а комунальний заклад із надання психіатричної допомоги – Володимир Демчук.

" " " "