Депутати зібрались на останню сесію у цьому році.

903

 Депутати зібрались на останнє в цьому році засідання. Попрацювали плідно – проголосували за понад 5 десятків питань. Серед головних – бюджет на наступний рік та закриття комунальних закладів.

 На Хмельниччині може поменшати санаторіїв. Принаймні три з них збираються закрити. Заклади залишились без державного фінансування. Що робити з ними, в обласній раді мають вирішити за три наступних місяці. Поки ж депутати не проголосували за їх ліквідацію.

 Депутати проголосували за базовий бюджет на наступний рік. Він становитиме трохи більше ніж три мільярди гривень. Через реформи він зменшився. У 2020 році медичні заклади зароблятимуть самостійно. Змінюється і схема виплати субсидій.

 Поцікавились депутати і рослідуванням справи щодо загибелі Софії Чорнобай. Вона загинула у жовтні. Один із підозрюваних є громадянином Туреччини. Тож це ускладнює справу, адже він одразу після ДТП покинув територію України. Поки слідчі дії тривають, кажуть правоохоронці та прокуратура.

 Були присутні під час роботи депутатів і чорнобильці. Вони хочуть справедливого нарахування пенсій. Відповідне звернення депутати направили до президента та голови Верховної Ради.

 На 29 сесії депутати призначили керівників ряду комунальних підприємств. Так, нових очільників, зокрема, отримали обласна стоматполіклініка та протитуберкульозний диспансер.

 

" " " "