Деражнянщина в обличчях: хто творить сьогодення краю?

1334

Пекар, депутат, аграрій та керівниця відділу матеріально-технічного постачання молокозаводу. Ми розпочинаємо цикл сюжетів «Хмельниччина в обличчях». Це – історії людей у професії, кожен з яких творить сьогодення свого краю. Перша у списку – Деражнянщина.

У неї немає сталого робочого графіку. На роботу може йти ні світ, ні зоря, а повертатися додому вже за ночі. Олена Лемещук – керівниця відділу матеріально-технічного постачання Деражнянськогомолокозаводу. Цієї тендітної жінки вистачає і на хатні клопоти. Пані Олена – заміжня, має двійко дітей. Вдома вона – турботлива мама та дружина, а на роботі – вправна керівниця.

Своїм підприємством пані Олена відверто пишається. Воно – окраса Деражнянщини, хоча відоме і далеко за межами регіону. Продукцію Деражнянський молочний завод постачає на територію всієї Західної України.

Золотою медаллю, щоправда не за якість продукції, а роботу можна нагородити Олега Німчука. Чоловік – депутат районної ради. Народився та проживає у Деражнянському районі, тому доля краю для пана Олега небайдужа. У депутати йшов, бо прагнув змін. За п’ять років, каже, їх і справді сталося чимало, починаючи від будівництва доріг та медичних закладів.

Ще одне обличчя Деражнянщини – Анатолій Ковальчук. 20 років чоловік випікає хліб та хлібобулочні вироби. Продукція є на прилавках семи районів Хмельниччини. Налагоджене постачання з Баром Вінницької області. Асортимент – різноманітний та унікальний. 80 видів продукції виготовляють за старовинними рецептами.

А пані Людмила представляє інтереси краян у районній раді. Тривалий час працювала на педагогічній ниві, потім – на державній службі і зараз Людмила Стрілецька – депутатка вже трьох скликань.

Усі три скликання, каже пані Людмила, працювала для людей і заради людей.  По суті, як і всі герої нашого матеріалу. Одні – відстоюють інтереси жителів в органах державної влади, а інші виготовляють якісний продукт, яким Деражнянський край відомий далеко за межами регіону.

" " " "