Держекоінспекція закликає Спецкомунтранс припинити забруднювати довкілля

347

Спецкомунтранс, схаменіться! Саме з таким заголовком представники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області на своїй офіційній сторінці оприлюднили допис, у якому закликають комунальне підприємство припинити забруднювати довкіля. У дописі додають –   полігон твердих побутових відходів – це екологічна катастрофа.

Держекоінспекція оприлюднила допис, у якому закликає Хмельницьке комунальне підприємство Спецкомунтранс не забруднювати довкілля. Цитуємо уривок з тексту:

Звертаємось до керівництва ХКП «Спецкомунтранс». Панове, подивіться до чого призводить ваша бездіяльність! Невже ви не усвідомлюєте масштаби проблеми? Вони набагато більші, ніж можна побачити оком. Токсичний фільтрат сміттєзвалища твердих побутових відходів містить отруйні органічні, неорганічні речовини і важкі метали, які максимально концентруються в нижніх шарах ТПВ, забруднюючи токсинами ґрунт, воду та повітряне середовище. Припиніть забруднювати довкілля!

Працівники держекоінспекції були вимушені написати такий публічний допис, адже на неодноразові звернення керівник Спецкомунтрансу не відповідав. Після інспекції озера та виявлення у ньому безлічі шкідливих речовин підприємству було нараховано 54 мільйони гривень штрафу.

Бачення цієї ситуації з боку Держекоінспекції відоме, а от що з цього приводу кажуть у Спецкомунтрансі? Ми поспілкувалися із керівником підприємства. Він розповів, що підприємство не має жодних порушень, і припис щодо забруднення озера будуть оскаржувати.

Поставити крапку у цій ситуації можна буде лиш тоді, кажуть екологи, коли Спецкомунтрас або буде відвозити стічні води полігону, або ж побудує очисні станції. Інакше, наслідки скиду фільтратів у озеро непередбачувані.

" " " "