«Діти дощу» серед нас.

1535

2 квітня – Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм. У Хмельницькому в одному із торговельно-розважальних центрів волонтери влаштували акцію із листівками та живим спілкуванням. Містянам намагалися донести важливість цього захворювання. І вкотре наголосити, що це не вирок, і все можна змінити. Звичайно, тема не нова, але не менш актуальна. Бо кожного року дітей із аутизмом народжується все більше.

Знати про аутизм важливо для кожного. З таким гаслом розпочалася акція від волонтерського лідерського руху на чолі із благодійним фондом «Карітас».  У торговельному центрі  вперше відвертого говорили про дітей, які народилися із розладами аутистичного спектру.  Кажуть, не потрібно стояти осторонь існуючих проблем у суспільстві, а слід їх вирішувати. Відтак, спільними діями планують розповісти про дітей, які живуть серед нас.

І це лише за показниками Сполучених Штатів Америки. До прикладу в Канаді вже кожна 66-а дитина – аутист. Лідирує за показниками Японія – там вже на сотню новонароджених двоє мають певні аутистичні порушення.  Також фахівці усього світу прогнозують, що кількість «Дітей дощу» невпинно буде збільшуватися.

Організатори таких акцій воліють розповсюдження правдивої інформації про дітей-аутистів.  Через  живе спілкування розпочинається процес формування позитивних думок у людей. Адже вони  найбільше стикаються із міфами, які ширяться Інтернетом.

Також під час акції кожен бажаючий міг залишити пожертву. Кошти планують витратити на облаштування інклюзивного майданчику для дітей.

" " " "