Діти 90-х: у Хмельницькому судитимуть рекетирів, що “вибивали” з підприємців борги

Учасники злочинної групи "обпеклися" на бізнесменові, який здав їх поліції

1927

У Хмельницькому постануть перед судом бандити, які промишляли на території області, вимагаючи гроші з підприємців. Вони залякували підприємців, що не дадуть їм нормально працювати на території населеного пункту, якщо ті не сплатять їм “відкупного”. Аби мати спокій, багато підприємців платили.

Крім того, бандити також не гребували і приватними “замовленнями” від інших бізнесменів, які таким чином хотіли усунути своїх конкурентів. Вони займалися вибиванням із “замовлених” підприємців неіснуючих боргів. Бандити фабрикували боргові розписки, які нібито давали самі підприємці, та на основі цих папірців починали вимагати із підприємців гроші. Якщо ті не погоджувались віддавати “борг”, у хід ішли залякування та інші методи, зокрема й фізичний вплив.

Читайте також: Довічно: на Хмельниччині засудили до найвищого покарання двох кривавих убивць

Однак  серед їхніх жертв знайшовся незгідливий підприємець, який не захотів віддавати свої зароблені. Рекетири пред’явили йому борг у 13,7 тисячі доларів. Чоловік начебто погодився віддавати їм цей борг частинами. А сам звернувся по допомогу до поліції.

От саме під час передачі обумовленої частини боргу, в листопаді минулого року, бандитів затримали. Крім того, правоохоронцям також вдалося з’ясувати, хто замовник цього “наїзду” на підприємця. Він також має відповісти перед судом.

Відповідно до закону, бандитам може загрожувати ув’язнення на строк до 10 років.

" " " "