Дні сталої енергії розпочались у Хмельницькому.

537

У Хмельницькому стартували Дні сталої енергії. В рамках проєкту протягом 4-х днів у місті проведуть різні просвітницькі заходи для дітей та дорослих. Основна мета – привернути увагу до теми енергоефективності та збільшення використання відновлюваної енергії. Про енергозбереження у закладах освіти говорили під час дискусії у центрі енергоефективності.

Про енергозбереження та відновлювані джерела енергії розповідатимуть хмельничанам продовж тижня. В рамках проєкту «Дні сталої енергії» у місті пройдуть різноманітні заходи. Так, у перший день відбулась дискусія з енергоменеджерами бюджетних установ, зокрема закладів освіти. Тут розповідали про те, як зменшити використання традиційних енергоносіїв. За словами заступника завідувача відділу енергоменеджменту Дмитра Леськіва, минулого рку вперше у бюджетній сфері Хмельницького для опалення приміщення використали теплові помпи. Місцем експерименту став підлітковий клуб «Індиго», що на Озерній. Обладнання ввели в експлуатацію ще в грудні і за цей час воно показало себе з найкращої сторони.

 Пан Леськів зазначив, великою перевагою такого обладнання є повна автоматизація процесу. Помпи програмуються на конкретний час для увімкнення та вимкнення. І коли приміщення не використовується – воно не обігрівається.

 Спеціалісти переконані, школи та садочки повинні бути оснащені  новітнім енергозберігаючим обладнанням. Воно не тільки дає можливість економити, а й відповідає усім сучасним вимогам. За словами заступника міського голови Володимира Гончарука, на разі у 10 навчальних закладах Хмельницького встановлене сучасне обладнання, яке допомагає економити енергію. І зупинятись на цьому міська влада не збирається.

Вже у вівторок, 18 серпня, в рамках Днів сталої енергії хмельницька молодь розповість, яким вона бачить шлях протидії глобальній зміні клімату. Усі подробиці дізнаєтесь в наступних інформаційних випусках.

" " " "