До дошкільнят НВО № 1 завітало соціальне таксі

365

Перегляд мультиків, малюнки та спілкування. Саме у такому форматі у НВО № 1 провели тиждень поінформованості про дітей з особливими потребами. Досить пізнавальним був і приїзд до дошкільнят закладу соціального таксі. Реабілітологи розповіли малечі для чого потрібна така автівка.

Впродовж тижня у НВО № 1 дітям розповідали про дітей з особливими потребами. Школярі робили малюнки, брали участь у конкурсах, переглядали фільми. Словом, педагоги задіяли різні форми інформації про інклюзію. А на завершення тижня обізнаності запросили у гості соціальне таксі.

У закладі навчається 54 дитини з особливими потребами. Однак, таких, які мають порушення опорно-рухового апарату, серед вихованців немає. У разі потреби тут готові запровадити нові інклюзивні групи. А педагоги щоразу проводять освітні заходи про інклюзію.

Соціалізація дітей – головна мета таких акцій, адже малеча дізнається більше про життя «особливих» ровесників.

Соціальне таксі в місяць приблизно здійснює 150 перевезень. Зараз на озброєнні реабілітаційного центру одна така автівка, та вже незабаром там очікують ще одне придбання. Фінансування відбуватиметься за рахунок соціального підприємництва.

Основною метою центру є адаптація дітей у соціумі та надання усього спектру послуг дітям та їх батькам. Приїжджають до нашого міста на реабілітацію із Закарпаття, Львова, Києва та інших міст.

" " " "