До Хмельницького завітала Уляна Супрун .

774

Спецоперація по боротьбі із кором стартує на Хмельниччині. За три місяці 2019-го року на цю недугу  в області захворіло майже три тисячі людей. Це один із найгірших результатів в Україні. Аби не допустити перевищення епідпорогу та вжити надзвичайних заходів для захисту від кору Хмельниччину відвідала виконувачка обов’язків Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

На Хмельниччині будуть впроваджуватися надзвичайні заходи з боротьби із інфекцією кору. Адже наша область – в лідерах антирейтингу із кількості людей, котрі захворіли на кір. Саме з цього приводу до обласного центру навідалися представники МОЗ. Вони поропонують львіський досвід боротьби із кором.

Тільки за три місяці поточного року в нашій області захворіли на кір три тисячі краян. Щеплювати планують не лише дітей шкільного та дошкільного віку,  а й усіх ,хто знаходиться в групі ризику.

Спецоперація, за словами начальника міського управління охорони здоров’я в обласному центрі вже триває. Створено бригади лікарів, які вже відвідали кілька навчальних закладів.

Наразі в Україні є понад один мільйон доз вакцини від кору. Що ж до області, то, за словами чиновників, наявної кількості тут вистачить і на планову вакцинацію, і на додаткову. А при потребі доставлять ще.

Спецоперація із запобігання триватиме до травня.

" " " "