«До речі, життя чудове!». У Хмельницькій арт-галереї «MASLO» презентували міжнародну експозицію плакатів

1473

«До речі, життя чудове!». У Хмельницькій арт-галереї «MASLO» презентували міжнародну експозицію плакатів. Цього разу тут можна побачити не інсталяцію чи скульптури, а плакати. Їх зібрали більш як півсотні, а створювали полотна художники-ілюстратори чи не зі всього світу: Європи, Азії й Латинської Америки. Протягом чотирьох місяців митці відображували на своїх плакатах  чому для них усіх життя прекрасне, але по-своєму.

«До речі, життя чудове!» на кожному із сімдесяти плакатів. Поставив завдання: створити малюнок саме на цю тематику, а потім зібрав їх докупи Клуб ілюстраторів «Pictoric».

Вперше виставку експонували кілька тижнів тому на Книжковому арсеналі. А тоді витвори плакатного мистецтва вирішили показати хмельничанам. Мистецтвознавець Катерина Носко переконана: плакат, як художній вид, недооцінений.

А сказати треба було одне і те саме – життя чудове. Хтось із художників показав це через розфарбовування снігу, а хтось крізь тетрісівіські комікси візуалізує відповідь на питання: що означає любити життя?

Свій плакат Олег називає дещо мексиканським. Тут яскраві квіти оточують скелет, а для них і смерть – невід’ємна частина життя. Хтось тут бачить «відпочинемо на тому світі», а хтось навпаки поштовх до дій і боротьбу із лінню.

Побачити різні бачення причин чому життя чудове у Хмельницькому можна до 13 липня.

 

" " " "