До війська відправили перших призовників

1464

Осіння кампанія призову до війська вже у розпалі. Всього лави Збройних сил, Національної гвардії та прикордонників поповнять 350 мешканців Хмельницького та району. Нині до армійських лав з міського військкомату відправили близько 30 юнаків.

20-річний Андрій Курило з Хмельницького йде на строкову службу до армії. До отримання повістки з військкомату хлопець заочно навчався та працював. Де проходитиме службу – поки не знає, однак у майбутньому не виключає можливості продовжити армійську службу.

Прийшла попрощатися з похресником пані Галина. Каже, юнака проводжали протягом кількох днів, і вже гуртом готуються їхати до хлопця на присягу. Цьогорічна осіння призовна кампанія триває з початку жовтня і до грудня. На строкову службу прикличуть 350 мешканців Хмельницького та району.

Хлопці, котрі йдуть до армії, проходитимуть строкову службу у частинах, що розташовані по всій території України, за винятком зони проведення Операції об’єднаних сил. 60 відсотків призовників з Хмельницького підуть до лав Збройних сил, 30 до Національної гвардії та 10 відсотків поповнять лави прикордонної служби та інших військових формувань.

На початку служби призовники будуть направлені до навчальних центрів. Там вони оволодіють найбільш затребуваними нині у війську спеціальностями. Після чого на новобранців чекають у військових частинах. Вік строковиків не змінився. Призову підлягають чоловіки від 20 до 27 років, котрі не мають проблем зі здоров’ям та прописаних у законі прав на відстрочку. До слова, ті хто отримують повістки з військкоматів, йдуть і на армійську службу за контрактом.

Сьогодні з Хмельницького міського комісаріату до армійських лав відправили 29 юнаків. Серед них – син пана Ігоря. Чоловік хвилюється, однак у синові впевнений. Тож, якщо у майбутньому хлопець обере військовий фах, нащадка лише підтримає.

 

" " " "