ДОБРОВОЛЕЦЬ В ІМ’Я ДОБРОБУТУ

499

Доброволець в ім’я добробуту. Це одне із словосполучень, яким характеризують сучасних волонтерів. Вони йдуть на фронт, збирають допомогу та під обстріли везуть її на передову. Волонтер – це не лише допомога війську, це допомога дітям і дорослим, піклування про комфорт та безпеку. 5 грудня в усьому світі відзначили Міжнародний День волонтера.

Їх робота нелегка та подекуди небезпечна. Ризикуючи власним життям, ці люди роблять все можливе заради порятунку інших. Все це про сучасного волонтера. В Україні волонтерство стало популярним під час Революції Гідності та російської окупації. Вони добровольцями йдуть на фронт, збирають допомогу та під обстріли везуть її на передову.

На Хмельниччині понад пів тисячі активних волонтерів. У стінах Хмельницької обласної ради велику та дружню родину та її надзвичайно потрібну працю відзначили почесними грамотами та подарунками.

Олександр Василишин – військовий офіцер запасу. Свою волонтерську діяльність розпочав у 2014. Спершу разом із однодумцями допомагав нашим хлопцям у Криму, потім були Слов’янськ, Донецьк, Краматорськ. Не один десяток радіостанцій, оптичних прицілів, приборів нічного бачення, квадрокоптерів та броньованих автомобілів передав нашим захисникам Олександр разом зі своїми друзями.

Під час Операції об’єднаних сил, жінки усієї країни розпочали опановувати відносно нове ремесло – плетіння маскувальних сіток. У Хмельницькому таких об’єднань є біля десятка. Та жінки не тільки плетуть сітки, у вільний час вони ліплять вареники для бійців та збирають речі, які возять на передову.

Українські волонтери на власному прикладі показують – волонтерство велика та потужна сила, яка здатна на все заради добробуту інших.

" " " "