Додаткові ліжка для хворих із коронавірусом

600

Стрімке збільшення хворих на коронавірус додало клопоту медикам. Пацієнтів в області уже розміщують у коридорах, або взагалі відмовляються приймати на лікування, якщо симптоми не важкі. У міській раді пояснили, планують залучати додаткові приміщення та ресурси. А от розгортати польові шпиталі на стадіонах не планують. Яка ситуація із вільними палатами для хворих?

Розподіл державної субвенції на кисневе забезпечення дає шанс на фінансування медичних закладів у місті та закупівлю для них потрібного обладнання. Місто має отримати більше як 5 мільйонів гривень.

Систему кисневого забезпечення облаштують на вулиці Житецького, це територія колишнього тубдиспансеру. Там буде хоспіс, зараз приміщення пустує. Додатково ще розгорнуть кисневі системи і у міській лікарні.

Міська лікарня має 150 ліжкомісць та на 10 більше інфекційна. Загалом  у міській раді планують розгорнути 4 сотні таких місць для хворих на коронавірус. Усе це планують зробити впродовж місяця. Поки офіційного дозволу на доплату для медиків та додаткове фінансування  на боротьбу із ковід немає у міського перинатального центру. Документи уже подали до столиці.

У міській раді кажуть, обіцяних президентом стадіонів для хворих на ковід у Хмельницькому не буде. Тож залучають додаткові ресурси та приміщення.

" " " "