Домашнє насилля

664

Пандемія в пандемії. Під час карантину в Україні почастішали випадки домашнього насилля. На це неабияк вплинули безробіття та психологічна напруга. Відтак медики, психологи та представники соціальних служб під час семінару обговорювали можливості допомоги таким сім’ям. Діалог відбувся в рамках Всеукраїнської акції, яку приурочили до дня психічного здоров’я.

10 жовтня у світі  відзначають день психічного здоров’я. Відтак в Україні провели акцію Mental Health Literacy Event, аби більш детальніше розповісти населенню про основу нашого здоров’я та самопочуття. Долучились до заходу і в місті Хмельницькому.

Хмельницький став четвертим містом, куди завітали провідні експерти. Участь у акції взяли кілька установ.

Ще однією, вкрай важливою темою, яку підняли фахівці, стало насилля в сім’ї. Адже від дитячих психологічних травм залежить наше майбутнє і те, як ми поводитимемо себе в соціумі.

І проблема не лише однієї сім’ї, а проблема державного рівня. Адже вчителі якщо й помічають зміни в поведінці дитини або факти насилля, говорять про це з тими ж батьками. Відтак експерти поспілкувались з медиками Хмельницької міської дитячої лікарні, аби привернути увагу до даної проблематики. Зокрема додають, якщо дитина потрапляє в лікувальний заклад з травмами, то саме лікар може розпізнати характер травматизації та повідомити відповідні служби. Як зазначає завідувач поліклініки дитячої лікарні Ігор Бойко, така система у їхньому закладі практикується вже давно.

Загалом, зазначають у соціальних службах, 20 відсотків звернень – це саме жінки, які стали жертвами насилля.

Подібні заходи в місті проводитимуть і надалі. До них планують залучати як сімейних лікарів так і педагогів.

" " " "