ДОПОМОГА СОЦІАЛЬНІЙ СФЕРІ

245

З метою налагодження діалогу між владою та громадою. Міська рада затвердила програму бюджетування за участі громадськості. Вона передбачає виділення коштів на реалізацію проєктів громадян, спрямованих на розвиток міста та прокращення добробуту його жителів. Одним із таких є проєкти центру соціальної підтрики та адаптації.

Щоденно у місті фіксуються факти домашнього насильства. Крім того зросла кількість злочинів проти статевої свободи щодо дітей. Проєкт “зелена кімната” міського центру соціальної підтримки та адаптації створений для вирішення проблем насильства. Спільно із правоохоронцями, працівники центру будуть проводити бесіди із постраждалими особами  аби вирішити проблему.

На фінансування від міської ради також претендує проєкт “острівець здоров’я”. За спостереження працівників центру, фізичні навантаженя допомагають підопічним покращити та зміцнити психічне здоров’я. Також заняття спортом допомагають у боротьбі із депресивними станами. Для облаштування спортивного майданчика планують закупити до 15 одиниць тренажерів.

Проєкти “Зелена кімната” та “Острівець здоров’я” у бюджеті участі знаходяться під номерами 52 та 49 у бюджеті участі.  До слова, центр підтримки та адаптації вже брав участь у такому конкурсі. Так, за фінансуванням міської ради на його території, для синів і доньок внутрішньопереміщених осіб був встановлений дитячий майданьчик.

" " " "