Допомога військовим

605

Мистецька сотня “Гайдамаки”- громадське об’єднання творчих та небайдужих людей до подій, які відбуваються на сході України. З 2014 року Гайдамаки допомагають солдатам, які захищають наш спокій та державу. На їх приїзд очікують сотні військових, адже із собою волонтери завжди привозять гарний настрій та необхідні речі.

В зв’язку із погіршенням ситуації на сході волонтери вирішили відвідати військових із допомогою та підтримкою.

На початках заснування об’єднання волонтери допомагали лише матеріально, але потім зрозуміли – цієї допомоги замало, важлива також моральна підтримка, яка ненадовго, та все ж відволікала б солдатів від обстрілів.

Збирати необіхдні речі та ліпити вареники допомогали жінки із об’єднання “Бджілки”, котрі шиють маскувальні халати, спальні мішки та сітки для військових.

Також до збору доєдналися студентки Академії лідерства. Такою діяльністю вони займаються вже не вперше. Пройти повз людей, котрі роблять добре діло для наших захисників – неможливо, роповідає одна із дівчат.

На клич волонтерів також відгукнулася громадська організація “Два Крила”. Вона опікується дітьми з сімей загиблих та поранених в зоні бойових дій. В списку організації близько 250 дітей з усієї області.

 

 

" " " "