Допомога ЗСУ від Хмельницької громади

177

80 питань порядку денного розглянули депутати Хмельницької міської ради під час позачергової 33 сесії. На ній ухвалили ряд ключових рішень. Насамперед внесли зміни до програм підтримки сил оборони, – шефської допомоги, програми національного опору, підтримки наших прикордонників, антитерористичній діяльності та підвищення рівня громадської безпеки та території Хмельницької громади. Це стало можливим завдяки перевиконанню бюджету у понад 100 мільйонів гривень за поточні 8 місяців.

Загалом від початку року Хмельницька громада спрямувала на допомогу ЗСУ понад мільярд гривень. Втім, ця допомога може зникнути вже від жовтня. Адже Кабмін подав законопроєкт згідно з яким у місцевих бюджетів планують забрати частину податків, які отримані військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу. Депутати Хмельницької міської ради підтримали звернення до центральних органів влади не робити цього.

Серед іншого депутати затвердили Положення  про організацію та проведення опитування з використанням поліграфа працівників виконавчих органів Хмельницької міської ради, комунальних підприємств, установ і організацій.

Депутати  128-мом загиблим  на війні хмельничанам надали звання «Почесний громадянин».  Рішення підтримали одноголосно. Родини героїв отримають матеріальну допомогу.

" " " "