ДОПОПОГА БЛИЖНЬОМУ 

432

Пункт обігріву для людей, які опинилися у складних життєвих обставинах, діє на території Хмельницького центру соціальної підтримки. Знаходиться він в мікрорайоні Ружична на вулиці Житецького 22. Це єдиний у місті стаціонарний пункт обігріву, що діє цілодобово. Коли на вулиці міцні морози – розгортають тимчасові мобільні намети.

Стаціонарний пункт обігріву діє у центрі при відділенні нічного перебування.  Потрапляють сюди не від доброго життя. З настанням холодів відвідувачів більшає.

Місяць у центрі соціальної підтримки та адаптації ночує Володимир Терновий. До того – на вокзалах. Коли стало геть зле, довелося звернутися по допомогу.

Хмельничанин Володимир Терновий  – медик і з 45 річним стажем, письменник і поет, заслужений донор України. Життя склалося так, що власного житла немає. З дружиною розлучився. Дві доньки, троє синів і п’ятеро онуків живуть у Чернівецькій області.

Всього у відділенні нічного перебування зараз півсотні людей. Центр фінансується з міського бюджету. Усі послуги -безкоштовні. Тут можна отримати одяг і харчі, медичну, юридичну і психологічну підтримку.

У відділенні нічного перебування можна знайти прихисток протягом 6 місяців. За цей час фахівці центру намагаються допомогти вирішити проблеми підопічних. Володимир Терновий зараз працює над новими книгами і збирає кошти на їх видання. За тиждень 64 рік народження зустріне у Хмельницькому геріатричному пансіонаті. Туди переїжджає на постійне місце проживання.

" " " "