Доступні ліки відтепер ще доступніші: хмельницькі пацієнти активно користуються електронним рецептом

766

Доступні ліки відтепер ще доступніші – їх відпускають за смс-ками. З 1 квітня в Україні почали видавати електронні рецепти за загальнонаціональною програмою. Працювати за нею почали ще два роки тому. Спочатку медикаменти виписували на папері, тепер справа дійшла до електронних технологій. Лікарі кажуть, така процедура полегшила їм роботу. Адже, кошти за ліки відтепер повертають напряму – від Служби здоров’я – аптекам. А це – відсутність затримок із розрахунками, а, значить, безперебійна видача безкоштовних та напівбезкоштовних препаратів пацієнтам.

Доступні ліки стали іще доступнішими. З 1 квітня в Україні запустили так званий електронний рецепт. Відтепер жодних папірців – лише підписана декларація і мобільний.

У Хмельницькій амбулаторії № 2 отримати ліки можна навіть не виходячи із приміщення. З Доступними ліками тут працюють усі аптеки, розташовані на території.

Лікарі кажуть, рецепти на безкоштовні чи напівбезкоштовні препарати, визначені програмою, виписують ледь не щодня. Адже, розуміють, доступні ліки для пацієнта – реальна можливість зекономити.

Амбулаторія № 2 – це не виключення із правил, а загальне правило 2 центрів ПМСД міста.

Нюанси виникають хіба що із пацієнтами.

Медики кажуть, електронними рецептами задоволені, адже в місті усе працює як за годинником.

В Білогір’ї, до прикладу, ще тиждень тому програма не працювала – скаржились самі лікарі.

В аптеці слова медиків підтвердили і пообіцяли наступного дня видавати доступні ліки.

Чому аптечний заклад так довго не працював за програмою лікарі, кажуть, не розуміють. Адже вона для торговців – вигідна. Вартість медикаментів повертає держава. Відтепер робить це напряму – від Служби здоров’я – аптекам. А це – відсутність затримок із розрахунками.

 

" " " "