Довічне покарання: на Хмельниччині суд поставив крапку у справі про подвійне вбивство

Зловмисники скоїли подвійне вбивство і намагалися приховати свій злочин шляхом підпалу оселі своїх жертв

2660

На Хмельниччині, згідно вироку суду першої інстанції, двом молодикам, які скоїли подвійне вбивство, призначили покарання у вигляді 14 та 15 років позбавлення волі. Однак сторону звинувачення не вдоволило таке рішення, після чого була подана апеляція.  Розглянувши ще раз усі матеріали справи, суд задовільнив апеляцію і засудив вбивць до найсуворішого покарання – довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це інформує прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Жахливе вбивство трапилося 16 квітня 2018 року у селі Солобківці, що в Ярмолинецькому районі. Тоді Ярмолинецькі рятувальники, які виїхали гасити пожежу у приватному будинку, виявили в оселі тіла двох людей. Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група поліції, вони встановили, що на тілах 82-річної власниці будинку та її 70-річного знайомого  є ознаки насильницької смерті. Це дало підстави припустити, що мало місце подвійне вбивство з корисливих мотивів, та спроба приховати злочин шляхом підпалу. Пізніше судово-медична експертиза підтвердила цю версію.

Правоохоронці одразу ж розпочали розслідування, до якого було залучено більше сотні поліцейських як з Ярмолинецького району, так і з сусідніх. Спочатку коло підозрюваних налічувало понад 70 осіб. Однак потім, в ході перевірок мотивів та алібі, підозра впала лише на двох чоловіків 1990 та 1993 року народження, які працювали різноробочими у одного з місцевих приватних підприємців.

Після скоєння цього жахливого злочину, молодики покинули Хмельниччину та переховувались у Житомирській області, де їх і затримали.

Пізніше з’ясувалося, що вони хотіли наживитися та пішли на цей жахливий злочин у стані алкогольного сп’яніння.  Не знайшовши в будинку жертви нічого цінного, вони обмежилися старенькими аудіоколонками та мобільним телефоном, після чого підпалили будинок та покинули його.

Читайте також: На Хмельниччині підозрюваний у вбивстві ножем відбивався від правоохоронців

У суді сторона обвинувачення повністю довела вину зловмисників у відповідності до розбій, поєднаний з проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений за попередньою змовою групою осіб), п.п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України.

" " " "