Драма на полюванні: У Полонському районі засудили мисливця за випадковий постріл

Чоловік вистрелив у качку, що вилетіла з очерету і влучив у сина свого товариша

6777

Драма, що розігралась на полюванні у Полонському районі, круто змінила стосунки  і долю кількох людей, а одного з них ледь не позбавила життя. Йдеться про нещасний випадок, що трапився в серпні минулого року.

Двоє мисливців вирушили полювати на качок. Один із чоловіків узяв на полювання свого сина. Чоловіки зробили засідку в очереті, розташувавшись на відстані близько 20 метрів один від одного. Причому один одного не бачили, мисливців ховав  високий очерет.

В якусь мить із очерету випурхнула качка, і один з мисливців, не роздумуючи, пальнув із рушниці в той бік. Однак влучив він не у качку. Весь дробовий заряд дістався сину його товариша, який сидів у засідці в очереті. Хлопець дістав тяжкі поранення.

Звісно, чоловік не мав наміру влучити в людину. Але мусив передбачити, що таке може статися. У хлопця були вражені голова, шия, грудна клітина. Лікування було тривалим і затратним. На порятунок хлопця  було витрачено великі гроші. В тому числі довелося лікуватися й за кордоном.

У суді чоловік повністю визнав свою провину. Крім того, він частково компенсував потерплому витрати на лікування. Суд врахував це як пом’якшуючі обставини.  Однак були й обтяжуючі. Зокрема те, що постріл було скоєно в стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також: Постріл в очерет: фатальне полювання на Хмельниччині

Отже, суд не визнав можливим звільнити винуватця від кримінальної відповідальності та віддати його  на поруки трудовому колективу лісгоспу, де він працює. Та й сам потерпілий наполягав на тому, щоби призначити йому якомога суворіше покарання. Тому винуватцеві присудили один рік обмеження волі, а також понад 220 тисяч гривень компенсації на користь потерпілого.

" " " "