Друге життя застарілій техніці. У Ярмолинецькому лісгоспі, що належить державному підприємству «Ярмолинецьке лісове господарство», фактично з металобрухту майструють спецтехніку.

1621
Друге життя застарілій техніці. У Ярмолинецькому лісгоспі, що належить державному підприємству «Ярмолинецьке лісове господарство», фактично з металобрухту майструють спецтехніку. Трактори та вантажівки, яким по кілька десятків років, ремонтують, а потім використовують їх у своїй роботі.

 Директор Ярмолинецького лісового  господарства  – Іван Кирилюк – показує  технічний парк державного підприємства. Цим тракторам та вантажівкам, що нині перебувають на базі  Ярмолинецького лісництва, по кілька десятків років.  Фактично металобрухт поставили на колеса лісівники самотужки.

На підприємстві зібрали команду професійних механіків, які дарують застарілій техніці друге життя. Цього «БІЛОРУСА», приміром, змайстрував студент Ярмолинецького професійного ліцею.

Під час проходження практики у Ярмолинецькому лісництві хлопець показав себе справжнім фахівцем. Тож на підприємстві запропонували йому роботу. Також працевлаштували в себе брата і батька. Умовами праці дуже задоволені. Мають гарний заробіток і можливість розвиватися професійно.

Є на балансі Ярмолинецького лісництва і пожежна техніка, яку теж довели до ладу тутешні механіки. В разі виникнення пожежі лісівники зможуть швидко зреагувати і самотужки погасити вогонь.

Окрім основної діяльності , а це охорона та догляд за лісом, у Ярмолинецькому лісгоспі займаються виробництвом і реалізацією паливної тріски. Без спеціальної  техніки тут не обійтися.

Відновили на підприємстві і бензовози. Утім користуватися ними безперешкодно, кажуть лісівники,  не можуть.  Палки в колеса встромляють на «верхах».

Попри це, лісівники продовжують працювати на результат.  Зроблене нині показують  на виїзній нараді за участі фахівців лісового господарства Хмельниччини.  А ще представників Національної поліції, які перевіряють техніку  на справність.

 

 

" " " "