Дуальна освіта у вишах

718

Теорія, закріплена на практиці. В українських вишах запроваджують елементи дуальної освіти. Для професійно-технічних училищ така форма навчання добре відома, а ось для вищих навчальних закладів – нова. На теренах нашого краю освітянські новинки впроваджують у Хмельницькому університеті управління та права. У пілотний проект включили всього одну дисципліну – страхування. Що з того вийшло?

З лекційних аудиторій – за робоче місце. Про таку форму навчання у професійно-технічних училищах знають давно, а ось для вищих навчальних закладів вона – нова. Запроваджувати дуальну освіту у вишах міністерство почало не так давно. У пілотні проекти потрапили кілька закладів. На теренах нашого краю власний експеримент впроваджують у Хмельницькому університеті управління та права.

Спершу делегація університету вивчала напрацювання барських колег та переймала досвід у Німеччині. Лише потім виш запустив першу ластівку. У пілотний проект включили страхування.

Страхування – поки що єдина програма, де впроваджують елементи дуальної освіти. Наразі університет розробляє спеціальне положення. Воно буде поширюватися і на інші освітні програми.

Окрім першого рівня, елементи дуальної освіти впровадять і на магістратурі. Тож, позитивна практика, бо саме таким став пілотний проект університету, має усі шанси на життя.

" " " "