Духові оркестри у сучасному форматі. У Хмельницькому відбувся фестиваль «ARTMAJORSHOW»

1874

Три дні вуличних концертів, батл духових оркестрів та унікальне театрально-музичне шоу просто неба у центрі міста. Так проходив перший у Хмельницькому фестиваль оркестрових шоу-програм «ARTMAJORSHOW». Фестиваль створили, аби зруйнувати стереотип щодо духових оркестрів і показати – така музика може звучати у новому форматі та бути цікавою для всіх.

Так розпочали перший день фестивалю «ARTMAJORSHOW» у Хмельницькому. Місцевий колектив мажореток «Альфа» та мажоретки з Угорщини запалювали на головній вулиці міста.

Над організацією фестивалю працювали Хмельницька міська рада, управління культури і туризму, дитяча школа мистецтв, муніципальний естрадно-духовий оркестр та міський будинок культури. Вартість організації фестивалю у Хмельницькому – близько мільйона гривень. Витрати лягли на міський бюджет та Український культурний фонд, з якого вперше залучили кошти для проведення заходів в місті.

10 травня у центрі міста відбувся парад духових оркестрів і мажореток. Гучне дефіле пройшло від «Дитячого світу» до кінотеатру Шевченка, де облаштували амфітеатр на час фестивалю. Для подолян виступили Хмельницький муніципальний естрадно-духовий оркестр, колектив мажореток «Альфа», Хмельницький естрадний оркестр головного управління національної поліції. Серед запрошених  – колективи з Чернігова, Одеси, Києва та Угорщини.

Родзинкою фестивалю став виступ Національного президентського оркестру. Керівник колективу Анатолій Молотай високо оцінив роботу над фестивалем та пообіцяв, що президентський оркестр до Хмельницького завітає ще не раз.

Найбільше люду зібралось на вечірню частину фестивалю – театрально-музичне шоу «Місто не спить». Тут хмельничани почули і класичні твори і навіть саундтреки до відомих стрічок у виконанні духових оркестрів. Доповнювали виступи музикантів світлове та фаєер-шоу.

Фестиваль «ARTMAJORSHOW» переніс кращі європейські традиції у царину української музики. Хмельничани побачили, що духові оркестри – це цікаво та сучасно. Організатори фестивалю запевнили «ARTMAJORSHOW» у Хмельницькому ще буде!

" " " "