Думаєте, Алея слави можлива лишень в мегаполісах? – В Чемерівцях руйнують стереотипи!

1719

 Алея слави, креативні вуличні простори і дорога з бруківки. Так нині виглядає середмістя Чемерівців. А ще три роки тому селище було депресивним, грошей ледь вистачало на комуналку і зарплати. Нині ж після децентралізації в ОТГ спромоглися майже вдвічі збільшити бюджет, а відтак запустити ряд програм із покращення громадського простору. В результаті жителі громади задоволені, а керівництво вже розробляє плани подальшої роботи. Юлія Астафурова продовжить.

 Дороги в ямах, відсутність місць відпочинку – такими були Чемерівці чотири роки тому.

 Нині селище не впізнати.

 Разом наврядувати вдалося чимало. За останніх три роки, після об’єднання, в Чемеровецькій ОТГ спромоглися на 46% збільшити власні надходження до бюджету. Колись депресивне селище поступово перетворюється на європейське. Нині середмістя прикрашає сквер громади, де увіковічнили усі 34 села, що увійшли у склад ОТГ.

 А ще тут безкоштовна вайфай-зона, зручні мистецькі вуличні меблі, яскраве освітлення і жодного нарікання від жителів.

 Та не алеєю єдиною. Нині тривають роботи із реконструкції місцевого парку відпочинку і, звісно, поступово відновлюють дороги. Спільно із місцевим бізнесом тут вдалося простелити бруківочний шлях.

 Такою собі бізнес-толокою, вдалося відновити близько 2-х кілометрів дороги. Автомобілісти за ремонт вдячні.

 У громаді кажуть, процес реконструкцій і капремонтів доріг та громадських просторів не завершений. Власне, як не завершена і децентралізація. У 2020 році Чемеровецька громада чекає на поповнення новими населеними пунктами. Новим членам територіальної родини тут раді, для них навіть залишили кілька іменних незаповнених бруківок на Алеї слави. 

" " " "