Душили, приставляли ніж до горла та спалили мобілку: на Ізяславщині напали на пенсіонерку

1092

У 72-річної жінки розбійники вкрали понад 13 тисяч гривень. Аби старенька не зателефонувала до поліції – спалили телефон.

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

“Учора, 30 грудня, близько шостої вечора у с. Нове Село, що на Ізяславщині двоє грабіжників напали на літню жінку. Дочка потерпілої звернулася за допомогою до поліції”, – йдеться у повідомленні Нацполіції.

Негайно на виклик прибула слідчо-оперативна група, яка з’ясувала, що розбійники проникли в дім, витягнувши віконну раму. Чоловікам потрібні були гроші. Аби старенька віддала свої заощадження, вони погрожували їй розправою.

“Душили її рушником, приставляли ножа до шиї та тиснули колінами на грудну клітину. Дізнавшись, де пенсіонерка ховає заощадження, забрали понад 13 тис. грн та втекли. Аби вона не викликала поліцію, спалили телефон у печі”, – зазначають правоохоронці.

Аби зловити нападників по “гарячих” слідах, до пошуку залучили увесь особовий склад Шепетівського райуправління поліції. І це спрацювало. На одному із виїздів колишнього Ізяславського району патруль зупинив автомобіль, в якому і перебували розбійники. Поцуплені гроші у них вилучили.

Постраждала впізнала зловмисників. Як виявилося, 35-річні чоловіки вже мають кримінальне минуле. Один із них житель села Стара Гута, інший – Влашанівки. Обох затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі їх утримують в ізоляторі тимчасового тримання.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із проникненням у житло). Нападникам “світить” до 12 років тюрми. А поки що їм готуються оголосити підозру та обрати запобіжний захід.

" " " "