Двох посадовців ДФС та ДПС із Хмельниччини підозрюють у збуті таємної інформації

Підозрювані здійснювали несанкціоноване копіювання інформації для службового використання, після чого збували її третім особам

1033

Працівники слідчого відділу ДБР Хмельницького, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, а також за сприяння співробітників СБУ викрили злочинну діяльність двох посадовців з податкової та фіскальної служби. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

В ході слідства було встановлено декілька фактів несанкціонованого копіювання інформації з “Єдиного реєстру податкових накладних”, яка призначена лише для службового використання. При цьому підозрювані не тільки копіювали її, а й збували третім особам.

Підозрюваними виявилися керівник одного з підрозділів ГУ ДПС Хмельницької області та аналогічний посадовець з ГУ ДФС. Вони мали відповідний доступ до таємної та службової інформації що до діяльності деяких підприємств, що розташовані на Хмельниччині.

За фактом вчиненого порушення закону, обом чоловікам вже оголосили про підозру у відповідності до частини 2 статті 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах) КК України.

Читайте також: У Хмельницькому приватного детектива підозрюють у незаконному збуті таємної інформації

Також у посадовців був ще один спільник, який їм допомагав. Йому теж оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах) КК України.

Наразі сторона обвинувачення завершує досудове розслідування.

" " " "