ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ – БУТИ ЧИ НЕ БУТИ?

400

Онлайн чи офлайн. По області 46% подолян виступають категорично проти очної освіти. Про це свідчить опитування у телеграм-каналі очільника Хмельницької обласної військової адміністрації. Майже 18% респондентів повністю підтримують ідею, 36% – також за, але за умови, що у навчальних закладах є укриття. (кадр скрін опитування гамалій тг).  У хмельничан теж розділились думки.

Частина шкіл Хмельницької міської громади не має належних умов для безпечного процесу навчання. Натомість інша, що має  укриття зараз обирає зручний для дітей формат. Про це телефоном розповіла директорка міського департаменту освіти Ольга Кшановська.

У департаменті також триває опитування серед батьків школярів. Наразі більшість – за дистанційку.

Як зазначають у ДСНС, від початку серпня у 4-х регіонах України розпочала діяти програма “Безпечна школа”. Проєкт створили Держслужба з надзвичайних ситуацій спільно з Міністерством освіти та науки і фондом “Східна Європа”. Так, на Хмельниччині, Вінничині, Одещині та у місті Київ, оберуть 20 шкіл, де у кожній облаштують укриття.

Програма діятиме до 31 січня 2023го року. Усі укриття матимуть базове обладнання, а самі модельні прихистки відремонтують. Усе задля того, аби проводити навчальний процес без стресу для учнів та вчителів.

" " " "