Дитяча бібліотека виграла грант від Українського культурного фонду

1288

Гроші на мистецтво. Обласна бібліотека для дітей імені Тараса Шевченка вдруге перемогла у конкурсі проєктів від Українського культурного фонду. Понад 100 тисяч гривеньвиділять в рамках програми «Інклюзивне мистецтво» за створений у книгозбірні проєкт«Інтерактивна вистава з елементами сенсорної терапії».

Дітьми для дітей. Наприкінці вересня у Хмельницькому презентують інтерактивну виставу «Подорож до сонечка». Це вже другий інклюзивний проєкт працівників обласної дитячої бібліотеки для дітей імені Тараса Шевченка. Він спрямований на створення сприятливих умов для творчого розвитку дітей з інвалідністю. Кошти на його реалізацію виграли в Українського культурного фонду.

Акторами вистави стануть діти з інвалідністю. Залучення їх до зйомок  сприятиме подоланню комплексів неповноцінності.

Нині вже готовий сценарій, роздані головні ролі і триває знайомство між маленькими акторами. Зйомки вистави почнуть вже у наступному місяці. Одну частину зніматимуть в театрі імені Михайла Старицького, іншу – у книгозбірні.

Український культурний фонд виділив понад 100 тисяч гривень. За них  придбають сенсорні елементи – сухий дощ, масажні доріжки, пісочну анімацію, валізку з дидактичними матеріалами, кульковий стовп та сухий басейн. В подальшому цимматеріалом зможуть користуватися у книгозбірні.

" " " "