ДИТИНА. ДОПОМОГА. ПОРУЧ. 2.0

262

Найбільше звернень – після нічних тривог та вибухів. Так описує свої будні практична психологиня із Старокостянтинівської громади.

Все частіше діти, незважаючи на вікову категорію, зазнають психологічних травм. Хвилювання батьків, звуки сирен, колообіг інформації. Тож важливо вміти заспокоїти ту емоційну бурю всередині дитячої душі. Цьому шкільні психологи навчаться робити в рамках соціального проєкту «Дитина. Допомога Поруч» ініційований головою Хмельницької обласної ради Віолетою Лабазюк.

Першими у травні тренінги в рамках проєкту проходили шкільні психологи Кам’янець-подільського району. Цього разу на одноденне навчання прибули майже 50 фахівців з різних куточків Хмельницького району.

Навчання для шкільних фахівців проводили старші викладачі, доценти кафедри психології Хмельницької гуманітарно- педагогічної академії. Це, свого роду, передача знань, вмінь та досвіду.

Цікаву психологічну гру для заспокоєння дошкільнят у своєму запасі має психологиня з Летичівської громади. Квадратне дихання – це заняття із музичним супроводом, в яке можна грати будь де.

Організовані навчання шкільні психологи вважають своєрідним підвищенням кваліфікації. До слова, за ініціативи голови обласної ради, раніше вже відбулась низка тренінгів для соц працівників громад з домедичної допомоги під назвою Разом. Допомога. Поруч» та для психологів військових формувань під назвою «Людина. Допомога. Поруч».

Тож реалізовані проєкти з надання психологічної допомоги не останні, адже попереду ще чимало роботи, аби пропрацювати всі важкі моменти та відновити ментальне здоров’я.

" " " "