Екобус презентували у Хмельницькому

1908

Цинк, кадмій, свинець … Це не пригадування таблиці Менделеєва, а склад звичайнісінької батарейки. Їх на господарці у кожного щороку назбирується по кілька десятків. А поряд ртутні термометри, люмінесцентні лампи, тара з-під мийних засобів. Раніше їх не було де подіти. До сьогодні. Нині у Хмельницькому презентували спеціальний автомобіль, який збиратиме шкідливий непотріб.

Визначили одинадцять точок, в яких зупинятиметься екобус згідно із графіком. Його можна віднайти на сайті «Спецкомунтрансу» чи Хмельницької міської ради. Працюватиме прийомний пункт з дев’ятої ранку аж до сьомої вечора у п’ятницю, суботу й неділю.

Кожну лампочку слід обмотати папером, а ртутні термометри приймають лише непошкодженими. Після збору увесь цей непотріб передаватимуть спеціалізованому підприємству, яке зберігатиме його на своїх складах. Поки не відправить небезпечне сміття закордон – в Україні його не переробляють.

Екобус – лише частина із запланованих заходів, які мають покращити екологічний стан Хмельницького. Обійшовся міському бюджету екобус у сімсот тисяч гривень. Закупівлі другого поки що не планують, бо мають чимало інших завдань.

" " " "