Сергій Лабазюк підтримав хмельницьких підприємців та заявив про продовження пільг для бізнесу

2117
Народний депутат України Сергій Лабазюк підтримав підприємців, які працюють на Хмельницькому ринку, та повідомив про продовження пільг для бізнесу до кінця карантину.
 
Про це народний депутат написав на своїй Facebook-сторінці, повідомила прес-служба політика.
«Для десятків тисяч людей, які працювали на ринку до карантину, – це шанс повернутись до нормального життя, і знову почати заробляти кошти. Тільки уявіть, скільки людей від цього залежить, якщо порахувати родини усіх підприємців та продавців, які працюють на ринку!», – прокоментував Лабазюк відкриття ринку у зв’язку із послабленням карантинних заходів.
 
Він додав, що останні тижні карантину ФОПам вже уривався терпець і вони виходили на акції протесту, вимагаючи від влади дати їм можливість працювати.
 
«Побоювання, звісно, є. Деякі скаржаться, що люди не будуть дотримуватись суворих санітарних вимог. Але більшість людей адекватно сприймають ситуацію, користуються масками та антисептиками, дотримуються соціальної дистанції у 1,5-2 метри. Напередодні на ринку провели масштабну дезінфекцію», – повідомив народний депутат від Хмельниччини.
Він також зазначив, що великого  скупчення людей на ринку не очікують, адже транспортне сполучення ще не відновлено.
 
Сергій Лабазюк також повідомив, що 13 травня ВерховнаРада продовжила пільги для бізнесу до кінця карантину та дозволила ФОПам не платити єдиний соціальний внесок, ухваливши відповідні закони (№3329-д та №2166).

Зокрема, ці закони передбачають наступне:

– за порушення податкового законодавства з 1 березня до кінця карантину санкції не застосовуються;

– платникам податків не нараховується пеня;

– діє мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок;

– діятиме відстрочка відповідальності у разі несвоєчасних сплат по споживчому кредиту.

– ФОПи звільняються від оплати ЄСВ за місяці, в які вони не отримували прибутків.

 
Нагадаємо, Сергій Лабазюк є автором законопроектів №2644 та №2645 про скасування обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для фізичних осіб-підприємців.
 
Також Сергій Лабазюк зареєстрував в парламенті законопроект №3352 щодо тимчасового звільнення ФОПів першої і другої груп від сплати єдиного податку у зв’язку з пандемією COVID-19.
" " " "