Епідемії менінгіту в області немає.

1090

13-ро хворих на менінгіт нині перебувають у хмельницькій інфекційній лікарні. Усі вони у задовільному стані, а лікарі кажуть – така ситуація сезонна та прогнозована.

З такими симптомами 11-річний Артем потрапив у лікарню в Дунаївцях майже 2 тижні тому. Там діагноз йому не встановили та направили до інфекційної лікарні у Хмельницькому.

В інфекційній лікарні Артему зробили необхідні аналізи та виявили менінгіт. Батько Артема каже, в дитинстві й сам хворів на цю недугу, і добре пам’ятає ці відчуття.

Артем в інфекційці не єдиний хворий на менінгіт. Нині тут перебуває 13 чоловік із таким діагнозом – 12-ро дітей та один дорослий.

Лікарі кажуть, збільшення хворих на менінгіт в цю пору року – прогнозоване. Адже саме зараз сприятливі погодні умови для розвитку ентеровірусів.

Ентеровірусний є найбезпечнішим видом менінгіту. Він не має специфічного лікування, тільки симптоматична та синдромальна терапія. Зазвичай, ця хвороба повністю виліковується та не дає наслідків. Аби запобігти цьому неприємному захворюванню, необхідно дотримуватись правил особистої гігієни, кажуть медики. Ретельно мити руки, своєчасно міняти постіль та рушники, вживати свіжі фрукти ретельно вимиті гарячою водою. Воду пити або кип’ячену, або бутильовану. І головне – не займатись самолікуванням, а одразу звертатись до лікаря.

 

 

 

 

 

 

 

 

" " " "