Феміда під надійною охороною

1429

Феміда під надійною охороною. Щойно переступаючи поріг суду, кожна людина – суддя, працівник апарату, учасник судового процесу чи зрештою, звичайний відвідувач – має відчувати себе у повній безпеці. За останні роки у храмах, де вершиться правосуддя, відбулося чимало гучних та екстремальних процесів. І мова не лише про виборчі спори, а й зовсім буденні. Відтак, служба судової охорони, яка утворилася минулого року, поступово бере під свій захист усі суди на Хмельниччині. 25 березня такі охоронці з’явилися у Старокостянтинові та Теофіполі.

Районний суд Старокостянтинова зустрічає нас «медичними пересторогами». На час карантину тут припинили проведення масових заходів, зокрема, особистий прийом громадян. Учасникам судового процесу радять «відвідувати» засідання у режимі відео конференції. Попри те, установа працює та розглядає усі спори майже у звичному режимі. А 25 березня будівлю Старокостянтинівського суду під свій захист взяли працівники Служби судової охорони.

Коли безпека понад усе – і це головне завдання служби. За її дотриманням стежитимуть три працівники. Двоє зустрічатимуть відвідувачів на головному вході, записуватимуть хто зайшов та вийшов із суду, стежитимуть, що у руках, а «непевних елементів» далі порогу не пускатимуть. Ще один працівник чергуватиме на другому поверсі, а за потреби буде присутній на засіданнях.

Фактично для хлопців це перший робочий день. Вони демонструють, що мають «на озброєнні». Додають, забезпечені усім необхідним для несення служби. Це звичні спецзасоби: бронежилети, кийки, металошукачі, газові балончики, кайданки. І, як того вимагає карантин, медичні: маски, гумові рукавички, антисептики. З дня на день отримають і термометри для вимірювання температури усім, хто постукає у двері. Тим часом, працівники суду полегшено зітхнули. На охоронців дійсно зачекалися.

Цього ж дня працівники Служби почали працювати і у Теофіпольському суді. Загалом, за неповний рік ССО вже взяла під охорону 15 приміщень суду на Хмельниччині, до кінця року прогнозують, боронитимуть понад три десятки.

 

 

" " " "