Фермер з Хмельниччини відродив виробництво унікального дореволюційного вина

У містечку Калюс знову з'явилися розкішні виноградники

1350

Ще в дореволюційні часи у містечку Калюс Новоушицького району, де зливаються річки Калюс та Дністер, росли розкішні виноградники та виготовлялися унікальні сорти вин. Один з місцевих фермерів Юрій Данилюк вирішив відродити цю традицію у наші часи та почав виготовляти власне авторське вино. Про повідомив сайт agronews.ua.

Відомо, що у ХІХ сторіччі Калюс славився двадцятьма тисячами виноградних лоз, з врожаїв яких діяв місцевий справжній виноробний завод. Однак через деякий час місцевий виноробний промисел було знищено, а колись розкішні виноградники прийшли в занепад.

І лише в наші часи, вже у ХХІ сторіччі, один з місцевих фермерів Юрій Данилюк вирішив відродити виноробні традиції Калюсу. Будучи виноробом любителем та технологом він, разом зі своєю сім’єю, ще десять років тому висадив на своєму господарстві неподалік від села Рудківці перші саджанці винограду.

Читайте також: У Шепетівському районі невстановлені особи обікрали поле соняшнику

У 2015 році вдалося отримати та розлити перше вино. Щоправда обсяги були ще не великі – суто для себе та родичів. Однак згодом врожаї ставали більшими, а разом з ними збільшувались і обсяги виробництва. В кінці кінців сім’я винороба закупила необхідне обладнання та наважилася запустити повноцінне виробництво авторського вина під брендом з географічним зазначенням. Таким чином невеличке містечко Калюс стало символом виноробства Хмельниччини.

" " " "