ФЕСТИВАЛЬ В ЕКСПОНАТАХ

477

В державному архіві Хмельницької області відтепер є ще одна експозиція. Туди занесли фото та відеозгадки про кінофестиваль Хмельниччини. Подія відбулась у Кам’янець-Подільському на початку вересня. Організатори кажуть, захід обіцяє стати щорічним та має закарбуватись в історії. А для цього архів області обіцяють поповнювати новими експонатами.

Кінематограф Хмельниччини теж має свою історію. На початку 20 ст. у Кам’янець-Подільському були зняті перші кінострічки. Ще більше фільмів і документальних, і художніх знімали у 60-тих роках. Проте у вітчизняних архівах вони майже не збереглися. Адже усі роботи відправляли у Москву. Фігурували у кіно і кадри Проскурова.

Створена експозиція уже налічує понад 200 найменувань експонатів. І це стане гарною допомогою для майбутніх дослідників культурних надбань області.

З нагоди відкриття експозиції присутнім показали оцифрований ролик 1944 року «Слідами відступаючого ворога», що був знятий у Кам’янець-Подільському.  А от роботи режисерів , що були в номінаціях кінофестивалю, теж планують занести у фонди архіву.

Кінофестиваль організатори уже пообіцяли зробити щорічним. Тож матеріалів для поповнення архіву вистачатиме.

" " " "