ФІНІШНА СЕСІЯ

516

Хмельницька громада з бюджетом. Головний кошторис року прийдешнього затвердили депутати на десятій сесії міської ради. Очікується, що міська казна поповниться на 3 мільярди 637 мільйонів гривень. Окрім поточних витрат, гроші передбачили на розбудову громади.

91 відсоткок від загальної суми бюджету – це видатки – зарплати і енергоносії, відшкодування проїзду пільгових категорій тощо. Бюджет розвитку у порівнянні з поточним роком зменшився на 50 мільйонів. Попри це гроші на великі проєкти заклали.

З нових проєктів – мільйон гривень передбачено на співфінансування будівництва спеціалізованого залу боксу на Проскурівській. Ще стільки ж – на завершення проєктно-кошторисної документації для реконструкції міського будинку культури.

У бюджеті передбачили гроші на утримання спортивних команд громади та придбання житла для учасників російсько-українскої війни. Сім’ї загиблих учасників антитерористичної операції, бойових дій в Афганістані та інших локальних війн отримають 50-відсоткову знижку на оплату комунальних послуг. Також на сесії розглянули ряд земельних питань.

Депутати затвердили цільові програми. Серед важливих,- соціально-економічного розвитку, освіти, патріотичного виховання і української мови. Та звернулися до центральних органів влади щодо відтермінування введення в дію реєстраторів операцій для підприємців.

" " " "